Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  FRANS VERMEIJ BENOEMD TOT BONDSRIDDER VAN DE KNVB

  Gepubliceerd op:

  Tijdens de bondsvergadering van de KNVB hebben Jan Reker en Frans Vermeij de onderscheiding van het bondsridderschap in ontvangst mogen nemen vanwege hun verdiensten voor het Nederlands voetbal. Het bondsridderschap is de op één na hoogste onderscheiding die de voetbalbond kent. Het tweetal kreeg het speldje uitgereikt van bondsvoorzitter Just Spee.

  Jan Reker (74) is al decennialang een gevestigde naam binnen de Nederlandse voetbalwereld. Na een kortstondige carrière als speler in het betaald voetbal begon hij op 21-jarige leeftijd als jeugdtrainer bij Willem II. Dit was het begin van een imposante loopbaan bij clubs als PSV, VVV, Roda JC, Willem II en MVV. Eerst als trainer, daarna als bestuurder en in latere jaren vooral als klankbord binnen verschillende commissies en werkgroepen van de KNVB.

  Frans Vermeij: grote verdiensten voor arbitrage

  Naast Jan Reker werd het bondsridderschap ook toegekend aan Frans Vermeij (81), die werd geëerd voor zijn jarenlange inzet voor het Nederlands voetbal op het gebied van arbitrage. Frans Vermeij was tussen 1969 en 1975 zes seizoenen actief als scheidsrechter in het betaald voetbal en floot daarbij wedstrijden met grote namen als Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Johan Neeskens en Rinus Israël.

  Na zijn actieve loopbaan als scheidsrechter trad hij aan als adviseur scheidsrechterscommissie betaald voetbal en was hij actief als trainer en begeleider bij amateurclubs als LVV Laren, Hercules Utrecht, De Zebra’s en DSO. Later kwamen daar verschillende functies bij in dienst van de tuchtcommissie van de KNVB en scheidsrechterszaken betaald voetbal. Eerder werd Frans Vermeij voor al zijn verdiensten door de KNVB al eens geëerd met de Gouden Waarderingsspeld en het Lidmaatschap van Verdienste.

  Gerelateerde artikelen