Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
  • Lid worden
  • Webshop
  • Businessclub
  •  

    De jaren 1950-1960

    Zoals zo vaak in het voetbal wordt een succesvol seizoen opgevolgd door een minder jaar. Na een zwakke eerste competitiehelft herstelde Huizen zich knap. Een achterstand van vijf punten op aloude rivalen als Zuidvogels en Spakenburg werd in een sterke eindsprint omgebogen naar vier punten voorsprong op Spakenburg. In de daarop volgende landstitel-competitie trof Huizen Sparta (Enschede) en Quick Boys. Een competitie die door Huizen werd gewonnen waardoor Huizen zich voor het tweede achtereenvolgend jaar Kampioen van Nederland Zaterdagvoetbal der KNVB mocht noemen. De basis voor dit succes werd gelegd in de eerste wedstrijd tegen Quick Boys. In eigen omgeving zegevierde Huizen met 3-1 waarna een week later in Enschede Sparta met dezelfde cijfers werd verslagen. De return in Katwijk tegen Quick Boys eindigde onbeslist: 0-0. Een week later kon voor de tweede maal in successie de vlag in top: met 1-0 overwinning op Sparta prolongeerde Huizen de titel. 

    Tafeltennis en Volleybal
    In 1951 onderging de vereniging uitbreiding. Naast voetballen en korballen kon men vanaf die periode ook bij s.v. Huizen terecht om te tafeltennissen of te volleyballen. 

    Lichtinstallatie
    De ontwikkeling van de vereniging stond vanzelfsprekend niet stil. Gestimuleerd door de successen ontplooiden zich nieuwe plannen. Eén van die plannen behelsde een nieuwe lichtinstallatie voor de training. Vanuit de leden werd een commissie benoemd die er in slaagde binnen een jaar ruim 600, - euro bij elkaar te halen. In die tijd genoeg om een lichtinstallatie te realiseren, mede door veel werkzaamheid van de leden zelf. Grote initiator van dit project was Henk Gooijer, die een groot gedeelte van het werk op zich nam.

    Clubblad
    Begin 1954 kwam het idee naar voren om een clubblad te laten verschijnen. In samenwerking met de supportersvereniging realiseerde onze club dit blad in het voorjaar van 1954. Het clubblad verscheen onder de naam ‘Sportblad der s.v. Huizen’ en ‘Wolfskamerflitsen’. Het blad verscheen tot medio 1964. In 1969 werd dit blad opgevolgd door het huidige clubblad dat nog steeds vijf keer per seizoen verschijnt. 

    Sportief 1950-1960
    Dat de boog niet altijd gespannen kan staan bleek uit de eindklassering in de competitie van 1951/1952. Huizen eindigde op de vierde positie, Spakenburg eiste de titel voor zich op. Het seizoen 1952/1953 werd afgesloten met een afdelingstitel. Deelname aan het landskampioenschap eindigde in een teleurstelling. Huizen eindigde als laatste na NSVV, DES en kampioen Quick Boys. In 1953 begon de gemeente Huizen nieuwe sportvelden aangelegd op onze huidige locatie. Op 1 september vond de opening plaats. 

    In de competitie van 1953/1954 bereikte Huizen de 3e plaats na IJsselmeervogels en Spakenburg. Het seizoen 1954/1955 eindigde Huizen als tweede op de ranglijst, de competitie 1955/1956 als derde.

    Het jaar 1956 kan in de analen van onze vereniging opgenomen worden als één van de roerigste met als gevolg het aftreden van voorzitter Van Eysden die na 21 jaar werd opgevolgd door Joost Boor. De voetbalcompetitie 1956/1957 verliep aanvankelijk voor het eerste elftal rooskleurig. Helaas kon het een fikse voorsprong niet over de streep trekken en moest het knarsetandend toezien dat IJsselmeervogels met de titel aan de haal ging. De sleur van het steeds maar eindigen op plaats twee of drie werd in het seizoen 1957/1958 weer eens doorbroken en won het weer eens een titel. 

    Het seizoen 1958/1959 werd afgesloten in de stijl van de vijftiger jaren: de tweede plaats. Het seizoen 1959/1960 kenmerkte zich door een versterkte promotie naar het hoogste niveau van het zaterdagvoetbal: toen de 2e klasse. Huizen liet er geen twijfel over bestaan dat het thuishoorde op het hoogste niveau en promoveerde via het behalen van het kampioenschap.