Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  De jaren 2000-2010

  De eindklassering in het seizoen 1999/2000 was dermate hoog dat de club zich plaatste voor de Amstel Cup. Huizen werd ingedeeld in een poule met Nijenrodes, Capelle en eredivisionist Willem 11. Onder leiding van trainer Adrie Tap plaatste Huizen zich voor de eerste knock-out ronde waarin in een thuiswedstrijd op de Wolfskamer FC Groningen met 1-3 te sterk was. In de reguliere competitie eindigde het eerste elftal keurig in de middenmoot van de hoofdklasse B. In de districtbeker was Huizen succesvoller en behaalde het weer eens een aansprekende prijs. In de finale werd Argon geklopt door treffers van Michiel Kos en Ab Plugboer en werd voor het eerst sinds 1964 van de vorige eeuw de districtbeker aan de vitrinekast in het clubgebouw toegevoegd. 

  Dat jaar zag de Business Club Huizen haar levenslicht. Vele jaren later werd de BCH omgedoopt tot Business Club Zuyderzee, een aam waar het tegenwoordig nog altijd actief is. Bovendien werd voorzittershamer van Piet Schipper overgenomen door Koos Drooger. In het seizoen 2001/2002 mocht Huizen opnieuw deelnemen aan de Amstel Cup. Ook nu werd de poule fase overleefd. Huizen ging onderuit tegen Jong Ajax maar won van ADO’20 en FC Volendam. In de knock-out ronde was NAC in Breda met 3-0 te sterk voor onze geel/groenen. Het jubileumjaar bracht Huizen enorme successen. 

  Na 28 jaar kon er eindelijk weer eens een kampioenschap op de Wolfskamer gevierd worden. Een mooier cadeau in het 75 jarig jubileumjaar was niet mogelijk geweest. Van een ‘grijze muis naar een groen/gele leeuw’ viel er te lezen in het clubblad. Na het afdelingskampioenschap behaalde Huizen ook eventjes de landstitel bij de zaterdagamateurs. In een competitie met ASWH en ACV was Huizen sterker. De tweestrijd tegen AGOVV om het algemeen kampioenschap viel net niet in het voordeel van Huizen uit. 

  Een jubileumjaar dat bol stond van de festiviteiten met als hoogtepunt een feestavond in een circustent op het eigen terrein. Het seizoen 2002/2003 werd nóg mooier. Althans sportief gezien. Opnieuw overleefde Huizen de poulefase van de Amstel Cup. In een sprankelend duel moest het na een 0-2 voorsprong in de verlenging buigen voor Jong Ajax dat met tal van coryfeeën van het 1e elftal aantrad. In de competitie eindigde Huizen op de laatste speeldag samen met Spakenburg bovenaan met als gevolg een beslissingswedstrijd in Wezep. In een legendarisch duel klopte Huizen de ‘blauwen’ uit Spakenburg door diep in de extra tijd een 1-0 achterstand om te buigen naar een 1-2 zege. De strijd om het algeheel zaterdagkampioenschap met Harkemase Boys en Quick Boys werd ook een prooi voor de geel/groenen die in die fase niet te kloppen waren. Moest het vorig seizoen AGOVV nog voor laten gaan in de race om het landskampioenschap bij de amateurs ditmaal werd de zondag kampioen Türkiyemspor ook aan de zegekar gebonden. Ondanks de drie prijzen was het buitengewoon onrustig bij de club. Ondanks, of misschien wel dankzij, de grote successen was er grote financiële malheur maar door enkele financiële injecties van sponsors werd verder onheil afgewend. Wel moest voorzitter Koos Drooger plaats maken voor Evert van der Roest. 


  In het seizoen 2003/2004 nam oud-eerste elftal speler Leo Ruiters de taken over van succes trainer Roy Wesseling. Met een afgeroomd kampioenselftal eindigde de club dat seizoen in de middenmoot van de ranglijst. In het seizoen 2004/2005 ging het faliekant mis. Het keurkorps kon maar geen vuist maken en bengelde vrijwel het gehele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst met een onvermijdelijke degradatie als gevolg. Dit ondanks dat een oude voetbalwet in werking was gesteld en trainer Leo Ruiters halverwege dit seizoen plaats moest maken voor Jurgen Kok. In het voetbalseizoen 2005/2006 kon het team de degradatie alweer goed maken en finishte het als kampioen! 

  Echt lang plezier kon de vereniging niet beleven aan de rentree op het hoogste niveau. Slechts één seizoen waarna alweer degradatie volgde. Op Hemelvaartsdag 2007 ging definitief mis toen er met 1-2 van VVOG werd verloren. En niet alleen in sportief verkeerde de vereniging in die periode in zwaar weer. Financiële ramspoed achtervolgt de vereniging als de belastingdienst met een forse naheffing. Even lijkt het voortbestaan van de vereniging op het spel te staan maar tal van financiële acties houden de club op de been. Gelukkig maar! 

  Trainer Jurgen Kok werd opgevolgd door Gerrit Plomp die in het seizoen 2007/2008 met zijn ploeg niet kon brengen waarop gehoopt was: een terugkeer naar de hoofdklasse. Op de eerste dag van 2008 legde Evert van der roest de voorzittershamer neer. Oud-burgemeester Jos Verdier is zijn opvolger. In dat zelfde jaar werd in het clubblad uitgebreid stilgestaan bij het 40- jarig jubileum van het blad.

  In het seizoen 2008/2009 moest trainer Plomp plaats moest maken voor Jamory Leysner en wist het 1e elftal niet te promoveren. Dat jaar werd ook het eerste kunstgrasveld in de geschiedenis van de club gerealiseerd. In de zomer van 2009 speelde Huizen wederom een oefenwedstrijd tegen het ‘grote’ Ajax o.l.v. van Martin Jol. Pas in de slotfase wist Ajax het verschil in kwaliteit in cijfers uit te drukken en won het geflatteerd met 0-6.