Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Vertrouwenscontactpersonen 


  Wat is een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)?
  De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen s.v. Huizen het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad  en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast adviseren en stimuleren ze de vereniging of bond om preventieve maatregelen te nemen.

  De vertrouwenscontactpersonen zullen niet zelf inhoudelijk de klachten behandelen, maar je de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersonen zijn op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon van het vertrouwenspunt sport  van NOC*NSF, welke getraind zijn om de inhoudelijke begeleiding te geven. In een vertrouwelijk gesprek helpen zij je bij het doen van je verhaal. Bijvoorbeeld over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie.

  De vertrouwenscontactpersonen voor s.v. Huizen zijn:

  Gerlinde Podt Sjaak Veerman
  vertrouwenspersoon@svhuizen.nl sjaak.veerman@planet.nl
  Met ingang van 8 februari 2017 heeft het Sportplatform Huizen een vertrouwenscontactpersoon aangesteld, Anita Campbell. Zij is als VCP beschikbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers en bestuur van alle bij het Sportplatform aangesloten verenigingen, waaronder s.v. Huizen.  Anita is opgeleid door het NOC*NSF en werkt conform protocol. Alle informatie wordt zeer vertrouwelijk behandeld.

  Contactgegevens:
  Telefoon: 06-43058300
  E-mail: vcp@sportplatformhuizen.nl