• Businessclub
  •

Huizen JO 19-1 bekert verder

Gepubliceerd op:

Huizen JO 19-1 is door naar de volgende bekerronde na een 2-0 overwinning op De Bilt. Tegenstander De Bilt is een subtopper in de hoofdklasse en was in de bekerpoule boven BFC geëindigd. Dit zou dus best een moeilijke tegenstander kunnen zijn, ondanks dat ze in een lagere afdeling voetballen.

Huizen begon scherp en na 5 minuten nam Robbie slim en snel een vrije trap en zette hiermee Chris V alleen voor de keeper. Chris schoot beheerst binnen en dus een snelle 1-0. Al snel werd duidelijk dat De Bilt leuk opbouwend voetbal speelde maar geen enkele dreiging voorin had. Huizen voetbalde niet goed: veel spelers wilden gehaast de beslissende pass geven waardoor er te veel fouten in het spel van Huizen zaten.

Ondanks dat regende het kansen voor Huizen maar Chris V, Lars, Stijn, Boris en Rowdy kregen de bal er niet in. Zo gingen we de rust in met een magere 1-0. In de 2e helft speelde Huizen aanvallend matig maar kon De Bilt ook nog steeds niet dreigend worden. Huizen bleef kansen missen, de aanvallers van Huizen hadden geen van allen een goede dag vandaag. De Bilt kreeg 1 kans uit een counter, Milo pakte de ingeschoten bal prima. Pas in de 82e minuut besliste Huizen de wedstrijd.

De weer hard werkende Stijn kopte de bal naar Jerome die slim wegliep bij zijn tegenstander en de bal rustig langs de keeper schoot: 2-0. Vlak voor tijd nog een vervelend opstootje waarbij de scheidsrechter nog enkele gele kaarten moest uitdelen. Aan de stand veranderde niets meer, het bleef bij een regelmatige 2-0 overwinning.

Zulke wedstrijden zitten ertussen in een seizoen: winnen, snel vergeten en op naar de volgende ronde. Ondanks dat we niet goed speelden is het wel fijn te zien dat Huizen verdedigend erg stabiel stond en volwassen speelde. Als je in zo’n wedstrijd je tegenstander maar 1 kans geeft is dat prima. De vorm en de goals voorin komen vanzelf wel weer!

Zaterdag gaan de jongens weer verder in de competitie met een wedstrijd tegen DHC uit Delft.