Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  In gesprek met Nordin Amrabat

  Gepubliceerd op:

  Nordin, wat leuk dat ik je even kan spreken. Zoals je nu weet gaat s.v. Huizen een nauwe samenwerking aan met Almere City voorheen FC Omniworld. Na verschillende omwegen in de jeugd via HSV de Zuidvogels, AFC Ajax en s.v. Huizen begon je "echte" profavontuur in het jaar 2006 / 2007 bij FC Omniworld nu dus Almere City FC.

  Foto: Nordin in actie bij s.v. Huizen

  Kan je vertellen hoe dat is gegaan, hoe ben je daar, Omniworld, terecht gekomen?

  Ja, mijn seizoen begon bij de A1 van SV Huizen. Het ging goed en na de winterstop kreeg ik de kans om over te stappen naar het eerste elftal. We hebben toen een geweldige periode gehad, ongeveer 3 à 4 maanden, waarin we kampioen werden. Vanaf maart begon er interesse van andere clubs te komen.

  Eerst was er interesse vanuit FC Volendam, en daarnaast waren er nog een aantal andere clubs, waaronder Omniworld. Ik had het genoegen om met mijn oom naar Almere te rijden voor een gesprek met de toenmalig technisch directeur, de heer Kooistra. Het was een goed gesprek en hij wilde me graag naar Almere halen en een kans geven om in het betaalde voetbal te spelen. Dat klonk allemaal heel interessant.

  Ik had meerdere opties, waaronder clubs in de Jupiler League. Maar Omniworld voelde voor mij als de perfecte keuze. Het was dicht bij huis en ik kon het goed combineren met mijn studie aan de HBO Hogeschool in Diemen, waar ik in mijn derde jaar zat. Dat was een belangrijke factor, omdat ik overdag naar school kon gaan en 's middags kon trainen, wat perfect voor mij was. Zo maakte ik uiteindelijk de stap naar Omniworld, het huidige Almere City FC.

  Wat heb je daar echt geleerd en neem je misschien nu nog wel steeds dagelijks mee naar het veld?

  De overstap naar Omniworld was een geweldige ervaring voor mij. Het voelde eigenlijk als een soort semi-profvoetbal, omdat ik in staat was om mijn studie voort te zetten terwijl ik in de middag bleef trainen. Er viel niet veel samen te vatten, behalve dat ik een fantastisch jaar had, zowel op als buiten het veld.

  Als ik eerlijk ben, heb ik niet veel geleerd wat ik nu nog steeds meeneem. Ik ging gewoon naar school en trainde in de middag, net zoals ik dat eerder deed. Het verschil tussen amateurvoetbal en het spelen als een "semi-prof" was niet enorm, omdat ik nog steeds mijn dagelijkse routine behield.

  Het enige opvallende verschil was dat we in wat grotere stadions speelden, zoals het stadion van De Graafschap dat ik me herinner uit die tijd. En sommige van onze wedstrijden werden op tv uitgezonden, wat een leuke ervaring was. Maar eerlijk gezegd veranderde er niet veel in mijn dagelijkse trainings- en speelroutine.

  Hoe belangrijk is het, in dit geval voor s.v. Huizen, om met een profclub verbonden te zijn.

  Het is altijd interessant voor jonge spelers die profvoetballer willen worden om bij een club te spelen waar ze kennis kunnen uitwisselen en de nodige stappen kunnen zetten richting een profcarrière. In dit geval, als ik moet kiezen tussen Zuidvogels en Huizen, zou het feit dat s.v. Huizen samenwerkt met Almere City FC zeker een aantrekkelijke reden zijn om voor Huizen te kiezen. Beide clubs, Zuidvogels en Huizen, zijn natuurlijk goede clubs in Huizen en hebben uitstekende faciliteiten, maar de kans om nauw samen te werken met Almere City FC zou een wezenlijk verschil kunnen maken in mijn ontwikkeling als voetballer.

  Samenwerken met een profclub kan inderdaad een grote stimulans zijn voor jonge spelers. Zijn er nog andere factoren die je zou overwegen bij het maken van zo'n keuze?

  Zeker, naast de samenwerking met Almere City FC, zouden andere factoren ook een rol spelen. Bijvoorbeeld, het trainers- en begeleidingsteam van de club, de speelstijl en de mogelijkheid om voldoende speeltijd te krijgen in het eerste elftal. Ook de omgeving en sfeer binnen de club zijn belangrijk. Uiteindelijk zou ik een weloverwogen beslissing nemen op basis van wat het beste past bij mijn voetbalambities en persoonlijke doelen.

  Spreek je nog mensen / heb je nog contact met mensen binnen Almere City?

  Nou eigenlijk niet. Alleen tot een maand geleden nam de technisch directeur, Hansma, contact met me op over een mogelijke contract bij Almere City. Ik was wel enthousiast en zei dat ik openstond om te praten. Ik vroeg hem om de trainer met mij te laten bellen, zodat we de plannen konden bespreken. Echter, tot op heden heeft de trainer nooit contact met mij opgenomen. Dus eigenlijk heb ik behalve met meneer Hansma met niemand anders contact gehad.

  Je voetballoopbaan is gegaan via HSV de Zuidvogels, Ajax,  sHSV de Zuidvogels, .v. Huizen, Omniworld, VVV,  PSV, Kayserispor, Galatasaray, Malaga, Watford, Leganés, Al-Nassr en nu bij AEK Athene. Dat zijn imposante clubs. Waar heb je het meest naar je zin gehad en waarom?

  Ik heb eigenlijk bij alle drie de clubs in Nederland een geweldige tijd gehad. Thuis in Nederland voelde ik me op mijn gemak, met Nederlandse voetbalhumor en een goede sfeer in de kleedkamer. Maar als ik moet kiezen, dan was mijn tijd bij Galatasary echt speciaal. Ik speelde daar weer in de Champions League en deelde de kleedkamer met topspelers zoals Sneijder en Drogba, met wie ik ook prive veel optrok. De gepassioneerde fans en de atmosfeer in het stadion was echt fantastisch. Het was een leerzame tijd en ik heb er echt van genoten. Ook mijn tijd bij Malaga was perfect, met goed voetbal, een mooie stad en een aangename levensstijl.

  Foto: Nordin in het shirt van Galatasary

  En nu zit ik bij AEK Athene, waar ik me ook heel goed voel. Het is een prachtige stad met zon, zee en strand. Ik heb een goede relatie met de trainer, het stadion is mooi en de fans zijn geweldig. Dat is een van de redenen waarom ik een maand geleden heb besloten om mijn contract te verlengen en nog een jaar bij AEK Athene te blijven.

  Eigenlijk heb ik vooral bij deze clubs waar ik nu over spreek een geweldige tijd gehad. Het was een avontuur dat ik nooit had willen missen. Ik heb ervan genoten en geleerd om te waarderen en te genieten van elk moment, want in de voetbalwereld leef je van wedstrijd tot wedstrijd. Als ik terugdenk aan de clubs die ik net noemde, zou ik het zeker nog een keer overdoen.

  Als je onze voetballers bij s.v. Huizen een les wilt meegeven, wat zou dat zijn?

  De les die ik graag zou willen meegeven aan voetballers bij s.v. Huizen is om altijd te genieten van het spelletje en met veel plezier te trainen. Zet elke dag 100% in tijdens de trainingen en blijf genieten van het voetbal. Dat plezier en die toewijding vormen de basis van het voetbal en moeten altijd behouden blijven. Als je altijd je stinkende best doet en met passie speelt, wie weet waar dat toe kan leiden? Het is niet voor iedereen weggelegd om profvoetballer te worden, maar zelfs als dat niet lukt, kun je nog steeds een geweldige tijd hebben met leuke teamgenoten. Dat is de essentie van de voetbalsport.

  Zou je eventueel nog terug kunnen komen op de velden bij s.v. Huizen?

  Ja, zeg nooit nooit. Op dit moment ben ik 36 jaar oud en heb ik juist bijgetekend bij mijn huidige club. Volgend seizoen, als ik 37 ben, is het mijn bedoeling om terug te komen naar Nederland. Mijn ambitie is om dan weer op het hoogste niveau te spelen, en als dat betekent dat ik bijvoorbeeld in de Eredivisie terechtkom, zou dat fantastisch zijn.

  Zolang ik plezier in het spel heb en blessurevrij blijf, en ik nog steeds op niveau kan presteren, wil ik zo lang mogelijk doorgaan op het hoogste niveau. Wat er daarna gebeurt, moet ik even afwachten. Maar als ik ooit terug zou komen bij een amateurvereniging, is de kans groot dat dat bij s.v. Huizen zou zijn. Ik heb daar eerder in het eerste elftal gespeeld en een leuke tijd gehad, dus het zou zeker een mooie mogelijkheid kunnen zijn.

  Gerelateerde artikelen

  24 juli 2023

  Samenwerking Almere City FC en s.v. Huizen