Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Samenwerking Almere City FC en s.v. Huizen

  Gepubliceerd op:

  Almere City FC en s.v. Huizen werken de komende jaren nauw samen.  Voorzitter Klaas Vos / Dennis Molenaar (penningmeester) / Robert Baas (Marketing) en Hoofd Jeugd opleiding en assistent Sidney Schipper en Haris Batvawala  waren namens de Huizense club op bezoek in de Rabo Business Lounge van Almere City FC om een driejarige intentieverklaring te ondertekenen samen met Robin Sack Hoofd Jeugd Opleiding van Almere City. Met deze verklaring spreken beide partijen uit om zowel op voetbaltechnisch als maatschappelijk vlak samen op te trekken.


  Foto: Robin Sack HJO - Almere City FC | Sidney Schipper HJO s.v. Huizen | Klaas Vos - Voorzitter s.v. Huizen

  Als ambitieuze en vooruitstrevende voetbalclub, met een sterke betrokkenheid in Flevoland en omstreken, wil Almere City FC een proactieve rol spelen in verbinding, inspiratie en samenwerking met amateurvoetbalverenigingen. Almere City FC, opgericht in 2001, speelt in de Eredivisie en is de enige professionele voetbalclub in de provincie Flevoland en tevens de jongste professionele voetbalclub van Nederland. Vanwege haar innovatieve karakter (slogan: Jong – Eigenwijs – Ambitieus) is de club een voorbeeld voor veel andere clubs in het Nederlandse voetbal.

  Wat gaat dat o.a. concreet inhouden voor het aankomende seizoen:

  Voetbaltechnisch gebied
  Een van de belangrijkste veranderingen die we kunnen verwachten, is de versterkte samenwerking en ondersteuning op voetbaltechnisch gebied. Clubs zullen nauwer gaan samenwerken om kennis en expertise uit te wisselen, wat kan leiden tot verbeterde trainingsmethoden, tactieken en prestaties op het veld. Dit kan een positief effect hebben op de ontwikkeling van spelers.

  Beleidsmatig gebied
  Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor samenwerking en ondersteuning op beleidsmatige gebieden. Het is cruciaal dat clubs een duidelijke visie hebben en strategische beslissingen nemen om duurzaam succes te behalen. Door ervaringen en best practices te delen, kunnen clubs elkaar versterken en sterker worden als collectief.

  Train de trainer trajecten
  Het opleiden van trainers is van groot belang om het niveau van coaching en begeleiding te verbeteren. Met gespecialiseerde trajecten kunnen trainers hun vaardigheden aanscherpen en innovatieve coachingmethoden leren, wat uiteindelijk de ontwikkeling van spelers ten goede zal komen.

  Talentvolle spelers krijgen een kans
  Bovendien zullen talentvolle spelers profiteren van de mogelijkheid om doorgeschoven te worden naar hogere niveaus. Dit betekent dat jonge talenten eerder de kans krijgen om zich te bewijzen in hogere elftallen, wat hun groei en progressie zal stimuleren. Daarnaast zal het monitoren van deze spelers hen helpen om zich verder te ontwikkelen en eventuele obstakels tijdig te identificeren.

  Middels het partnerconvenant wil de jongste Betaald Voetbal Organisatie van Nederland concreet bijdragen aan een hoog voetbalniveau en meer voetbalbeleving in de regio. 
  Almere City FC heet s.v. Huizen van harte welkom!

  Benieuwd naar het interview met Nordin Amrabat, oud speler van o.a. Omniworld en s.v. Huizen?

  Lees het interview

  Gerelateerde artikelen

  24 juli 2023

  In gesprek met Nordin Amrabat

  over de samenwerking met Almere City FC