Huizerkaas BC Zuyderzee MECO groep
 • Lid worden
 • Webshop
 • Businessclub
 •  

  Sponsor - De Groot Uitvaart

  Gepubliceerd op:

  De Groot Uitvaart: steun en toeverlaat in emotionele periode

  Ben zoals je bent. Doe je niet anders voor. Dat zijn de kernwaarden van De Groot Uitvaart. Een echt en hecht familiebedrijf. Vier gepassioneerde mensen die er alles aan doen om elke uitvaart uniek, waardig en tot in detail te regelen. De recensies die de uitvaartleiders krijgen laten zien dat ze daarin slagen. Ze scoren een gemiddelde van 9.7.

  Henk en Mees de Groot zijn de derde generatie in deze uitvaartorganisatie. Ellen Kos is later in het bedrijf gestapt en Harma, de vrouw van Henk, zorgt ervoor dat de administratie op rolletjes loopt. “In de familie hebben we naast onze uitvaartonderneming nog een assurantiekantoor. Opa heeft deze twee bedrijven opgezet, onze vader heeft ze voortgezet en nu wij. Het is mooi om de bedrijven in de familie te kunnen houden. Mees is vanuit de schoolbanken de verzekeringen en uitvaarten in gegaan. Ik (Henk) wilde niet allebei en onze broer Jan runt nu het verzekeringskantoor. Zijn hart ligt daar meer. Omdat de tijd meer en meer vroeg om specialisme hebben Mees en Henk gekozen voor de uitvaart.”

  Mees en Henk mogen al langere tijd de letters RU achter hun naam zetten en sinds mei 2023 mag Ellen ook RU achter haar naam zetten. Alle uitvaartleiders zijn Register Uitvaartverzorgers en dragen de titel met trots. “Je kunt met dit keurmerk laten zien dat je het diploma hebt gehaald, veel ervaring hebt opgedaan en nog steeds nascholing volgt”, licht Mees de Groot toe. Hij stapte op zijn zeventiende in de onderneming is nu bijna zestig. Met recht kun je dus stellen dat hij ervaring in zijn vak heeft opgedaan.

  Recensies

  Steun en toeverlaat in deze zo drukke en emotionele periode

  Met veel inlevingsvermogen, gevoel en begrip werden wij als gezin bijgestaan in het moeilijkste moment van ons leven. Zonder het door te hebben luisterde Ellen naar alles, zelfs naar de onuitgesproken woorden. Dit resulteerde in een uitvaart om nooit te vergeten, kleine details waar zij een groot verschil mee maakte en daar zijn we haar enorm dankbaar voor. Natuurlijk was er af en toe ook ruimte voor een lach en gezelligheid. En dat was mega fijn!

  Zoals ook bij eerdere uitvaarten een geweldige service met meedenken waar nodig

  Na de goede ervaringen met eerdere begrafenissen van ouders en schoonouders was ook de uitvaart van mijn vrouw perfect geregeld. Henk de Groot heeft de crematie vanaf het eerste tot het laatste moment uitstekend geregeld. Dit alles in de sfeer zoals wij graag wilden. Op tijd met advies en humor en meedenken waar nodig zonder op te dringen. Henk heeft oog voor detail en het zit vaak in de kleine dingen. Zoals na de crematie de vraag: ‘wil je het bloemstuk nog hebben, dan breng ik het wel even bij je thuis.’

  Liefdevol, warm, empathisch, persoonlijk en vakkundig

  Mede door de liefdevolle begeleiding van Mees is alles rondom de uitvaart goed en respectvol verlopen. Hij heeft ons echt bij de hand genomen in deze moeilijke situatie en ons het gevoel gegeven dat hij ons begreep en er naar ons geluisterd werd. In dit hele proces van afscheid nemen, neemt hij je mee door alle stappen, observeert, geeft ruimte, bevraagt en vraagt door, doet suggesties en neemt de tijd om te vragen hoe het met je is. Mees is iemand die zijn werk met passie doet en dat voel je. Het waren de kleine dingen, maar voor ons zo waardevol. Door bijvoorbeeld even met haar te praten terwijl hij een kettinkje bij haar om deed. De persoonlijke woorden tijdens de opening en afsluiting van de dienst. Ja, zo was ze! Dit paste bij haar en zo hebben we het voor ons gezien.

  Ben wie je bent

  Hoewel Ellen iets minder lang in het vak zit, heeft zij zich door de jaren ook meer dan bewezen. “Ik ben al 35 jaar bevriend met Henk en Harma. Toen ze een keer een extra paar handen nodig hadden ben ik ingesprongen.  Vroeger wilde ik in de gehandicaptenzorg. Dat is er helaas niet van gekomen. Ik koos werk waar ik naar verloop van tijd toch niet in vond wat ik wilde. Nu kan ik oprecht zeggen dat ik op mijn plek zit in het werk wat ik doe. Dan geeft je werk je energie en kan je er in de breedste zin zijn voor de families in de meest moeilijke periode in hun leven. Naast alle werkzaamheden die betrekking hebben op de uitvaart is er ook een menselijke kant, luisterend oor, even een extra kopje koffie.  

  Toch is het alweer 22 jaar geleden dat ze de stap zette in familiebedrijf De Groot. Zij kan objectief de kracht van deze uitvaartorganisatie omschrijven. “De mens onder de mensen. Als mensen zich anders voordoen, merk je dat dit niet goed valt. Als je een mensenmens bent - je bent zoals je bent - dan is dat je kracht. Niet statig, niet gemaakt. De mooiste opmerking die ik gehoord heb was: ‘ik zou je wel als zus willen hebben.’ Als je dat kunt bereiken, dat mensen zich veilig voelen bij je… Want je contact is intens. We komen heel dichtbij. We willen er alles uit halen voor de nabestaanden.”

  Dat doe je voor je medemens

  De Groot Uitvaart doet er alles aan om een afscheid zo mooi mogelijk te maken. Ook als daar niet altijd het geld voor is. Henk: “Het draait ook niet om geld bij een afscheid. Het draait om aandacht. Kijk, het uitvaartcentrum moet betaald worden. De begraafplaats ook. De vaste kosten, daar kom je niet onderuit. Maar die kopjes koffie voor de aanwezigen. En onze dienstverlening. Daarin kunnen we toch wat water bij de wijn doen. Iedereen verdient een waardig afscheid, vinden wij. Zo zat onze opa er al in, mijn vader en wij ook. Dat doe je gewoon voor je medemens.”

  Gerelateerde artikelen

  8 juni 2023

  Aankondiging Straatvoetbaltoernooi 2023 - 10 juni